Färgad Asfalt
Gjutasfalt har många tekniska egenskaper och fördelar som gör den till ett ultimat material att använda inom en mängd olika områden. Men vi nöjer oss inte med att använda samma material och metoder som många andra.
Färgad Asfalt
Gjutasfalt har många tekniska egenskaper och fördelar som gör den till ett ultimat material att använda inom en mängd olika områden. Men vi nöjer oss inte med att använda samma material och metoder som många andra.
Färgad Asfalt
Gjutasfalt har många tekniska egenskaper och fördelar som gör den till ett ultimat material att använda inom en mängd olika områden. Men vi nöjer oss inte med att använda samma material och metoder som många andra.

På Duo Asfalt ser vi alltid möjligheterna
oavsett om de har med konstruktion eller kreativitet att göra.

DuoColor

DuoColor öppnar upp för en mängd estetiska möjligheter. Det är ett utmärkt sätt att ljusa upp mörka garage och sätta färg på till exempel innergårdar och industrilokaler.

Men det har även många praktiska funktioner. Det är utmärkt när du vill separera ytor och särskilja zoner som exempelvis parkeringsrutor, gång- och cykelbanor eller säkerhetszoner på industrigolv. Färgen i asfalten gör dessutom att den håller längre än svart asfalt, eftersom den absorberar mindre värme och inte mjuknar på samma sätt i solen.

I jämförelse med betong är asfalten mer tidseffektiv att lägga, bullerdämpande, den är mer flexibel samt fog- och skarvfri. Dessutom är asfalten 100 % återanvändningsbar.

Fördelar med DuoColor

 •  Möjligt att få i en mängd olika färger.
 •  Beständiga färger och slitstark yta.
 •  Utmärkt för att separera ytor och särskilja zoner.
 •  Eftersom det är en gjutasfalt har den det materialets alla fördelar.

BituTerrazzo®

BituTerrazzo® är en slipad gjutasfalt som ger vackra golv, utmärkta för offentliga platser som skolor, köpcentrum, kontorslokaler, badhus och bilhallar. Och för den som vill ha ett karaktärsfullt och vackert golv i sitt hem, passar det även mycket bra i exempelvis vardagsrum, kök och entréer. Materialet fungerar lika bra inomhus som utomhus.

Vackert och funktionellt

Tack vare att BituTerrazzo® går att få i en mängd färger, är möjligheterna för arkitekt och fastighetsägare oändliga. Vid sidan av de uppenbara estetiska fördelarna, finns det även många praktiska anledningar att välja BituTerrazzo®. Eftersom golvet läggs utan skarvar är det enkelt att städa. Ytan är helt vattentät och tack vare sitt hårda bindemedel har det en hög nötningsbeständighet och är extrem slitstarkt. Det är dessutom mjukt att stå och gå på och ger en stegljudsreduktion på upp till 14 decibel. Och eftersom det har en naturlig värmelagring samt en låg värmeledande förmåga är det även ett energisparande golv.

Fördelarna med BituTerrazzo®

 •  Går att få i en stor mängd olika färger.
 •  Det är naturligt steg- och ljuddämpande.
 •  Materialet kan läggas helt utan fogar.
 •  Ytan är vattentät.
 •  Det är extremt slitstarkt.
 •  BituTerrazzo® är i grunden gjutasfalt och har det materialets alla fördelar.

Olympiamastix

Olympiamastixen togs fram för beläggningarna runt Olympiastadion i München inför OS 1972. Det är en utmärkt produkt för parker och körytor där du vill ha en traditionell asfaltytas praktiska egenskaper men vill addera ett estetiskt tilltalande element.

Olympiamastix är en gjutasfaltbeläggning med en mycket speciell uppbyggnad. När beläggningen är lagd, strör man på rikligt med natursten i en lämplig kornstorlek för att få önskad färg och struktur. Sedan vältas stenmaterialet så att det får ordentligt fäste. Överskottet av stenmaterialet sopas därefter bort.

Slutresultatet blir en exklusiv beläggning som uppfattas som en perfekt krattad grusyta. Beläggningen har mycket hög kvalitet och håller under en lång tid.

REFERENSPROJEKT

Källfelt Byggnads AB - hyresgäst DUO Asfalt AB
bituterrazzo-kontoret
Andersson Company
bituterrazzo-utomhus-duvboet
Wäst-Bygg AB
kv-lorensberg
bituterrazzo-kontoret

Skeppet Ärans väg

Kund: Källfelt Byggnads AB - hyresgäst DUO Asfalt AB

Plats: Skeppet Ärans Väg 17

År: 2014

När vi fick problem med fukt på vårt eget kontor, erbjöd vi fastighetsägaren att själva åtgärda det.

 

Utmaning

Golvet på undervåningen var ett klinkergolv som låg på betongplatta på mark med problem med kapilärfukt. Det medförde en mögellukt på hela undervåningen.

 

Vår lösning – ljuddämpande BituTerrazzo®

Vi rev ut den befintliga golvbeläggningen och gjorde rent betongunderlaget. Därefter lade vi ett 25 millimeter tjockt BituTerrazzo® Classico-golv på en ventilerande underlagsmatta med ventilerande socklar.

 

Resultatet blev ett mycket exklusivt golv helt utan porer. Lukten försvann och tack vare de ljuddämpande egenskaperna som BituTerrazzo®-golv har, eliminerade vi slamrandet från bland annat stolar och lokalen blev tystare och trivsammare.

bituterrazzo-utomhus-duvboet

Kv Duvboet

Kund: Andersson Company

Plats: Sundbyberg

År: 2017

När Andersson Company skulle förvandla en kontorsbyggnad till moderna bostadsrätter ville de ha en exklusiv överbyggnad på innergården. Överbyggnadens utseende, färg och stil skulle matcha resten av ombyggnationen. Vi blev anlitade och använde oss av BituTerrazzo® Color Rustico med kvartsit för att få en ljus gård.

 

Resultat blev en exklusiv och vattentät Terrazzo-yta utomhus som kunden blev mycket nöjd med.

kv-lorensberg

Kv Lorensberg

Kund: Wäst-Bygg AB

Plats: Varberg

Yta: 18 000 m2

År: 2011–2012

När Wäst-Bygg sökte en samarbetspartner för asfaltsarbete i det nybyggda garaget vid Kv Lorensberg i Varberg, valdes vi på Duo Asfalt ut. Det underjordiska parkeringsgaraget består av parkeringsytor i tre plan och arbetet utfördes i två etapper.

 

Vi utförde:

 • blästring av betongunderlag
 • primning med Duo-Ecoprimer
 • justering av kassettskarvar med asfaltspackel
 • varmsvetsning av tätskiktsmembran
 • anslutning av tätskikt mot pelare, brunnar och kringliggande ytor
 • delvis justering för god vattenavrinning med gjutasfalt
 • tät slitlagerbeläggning med Olympiamastix
 • hålkälslist mot pelare med DuoList 40.