Färgad Asfalt
Gjutasfalt har många tekniska egenskaper och fördelar som gör den till ett ultimat material att använda inom en mängd olika områden. Men vi nöjer oss inte med att använda samma material och metoder som många andra.
Färgad Asfalt
Gjutasfalt har många tekniska egenskaper och fördelar som gör den till ett ultimat material att använda inom en mängd olika områden. Men vi nöjer oss inte med att använda samma material och metoder som många andra.
Färgad Asfalt
Gjutasfalt har många tekniska egenskaper och fördelar som gör den till ett ultimat material att använda inom en mängd olika områden. Men vi nöjer oss inte med att använda samma material och metoder som många andra.

Färgad asfalt

Med DuoColor från Duo Asfalt finns det nästan inga gränser för kreativa inslag.
Skapa mönster och text – och vidga möjligheterna för hur staden och arbetet kan se ut.

 

Vår asfalt blommar! 

Hur beskriver du färgen på asfalt? Grå, gråare, svart?

De senaste åren har möjligheterna kring vad man kan åstadkomma med färgad asfalt fullkomligen exploderat. De kreativa inslagen begränsas numera bara av fantasin!

Vi på Duo Asfalt erbjuder DuoColor, vår egen innovation inom färgad asfalt. Läs mer längre ner om våra andra asfaltsprodukter. Ytor kan färgas av både praktiska och estetiska skäl. Med färgad asfalt är det möjligt att skapa mönster, blockfärger och text.

Det blir väldigt effektfullt på skolgårdar eller innergårdar, som sagt – fantasin sätter gränserna. Varför inte lägga färgad asfalt på cykelbanan och på så sätt separera trafiken? Eller skapa trygghet i infrastruktur som tunnlar. Du som är arkitekt, designer eller representerar en kommun kan skapa inspirerande urbana miljöer. Ett grått bostadsområde gläder ingen, fyll det mer färg – färgad asfalt.

 

 

Här har vi samlat några spontana idéer kring vad du kan göra med färgad asfalt:

 • Markera parkeringsytor
 • Skolgårdar
 • Uppsamlingsplatser
 • Ljusa upp mörka ytor
 • Markera säkerhetszoner i industrilokaler.

Materialet är gjutasfalt med egenskaper som gör det bullerdämpande och 100 % återanvändningsbart. Samtidigt som det förbättrar säkerheten, synligheten och utseendet. 

Blev du inspirerad – eller vill du veta mer om färgad asfalt?

Varmt välkommen att kontakta oss på Duo Asfalt!

Våra asfaltprodukter

DUOCOLOR 

DuoColor öppnar upp för en mängd estetiska möjligheter. Det är ett utmärkt sätt att ljusa upp mörka garage och sätta färg på till exempel innergårdar och industrilokaler. 

Men det har även många praktiska funktioner. Det är utmärkt när du vill separera ytor och särskilja zoner som exempelvis parkeringsrutor, gång- och cykelbanor eller säkerhetszoner på industrigolv. 

BITUTERRAZZO® 

BituTerrazzo® är en slipad gjutasfalt som ger vackra golv, utmärkta för offentliga platser som skolor, köpcentrum, kontorslokaler, badhus och bilhallar. Och för den som vill ha ett karaktärsfullt och vackert golv i sitt hem, passar det även mycket bra i exempelvis vardagsrum, kök och entréer. Materialet fungerar lika bra inomhus som utomhus. 

OLYMPIAMASTIX 

Olympiamastixen togs fram för beläggningarna runt Olympiastadion i München inför OS 1972. Det är en utmärkt produkt för parker och körytor där du vill ha en traditionell asfaltytas praktiska egenskaper men vill addera ett estetiskt tilltalande element.

 

REFERENSPROJEKT

Källfelt Byggnads AB - hyresgäst DUO Asfalt AB
bituterrazzo-kontoret
Andersson Company
bituterrazzo-utomhus-duvboet
Wäst-Bygg AB
kv-lorensberg
bituterrazzo-kontoret

Skeppet Ärans väg

Kund: Källfelt Byggnads AB - hyresgäst DUO Asfalt AB

Plats: Skeppet Ärans Väg 17

År: 2014

När vi fick problem med fukt på vårt eget kontor, erbjöd vi fastighetsägaren att själva åtgärda det.

 

Utmaning

Golvet på undervåningen var ett klinkergolv som låg på betongplatta på mark med problem med kapilärfukt. Det medförde en mögellukt på hela undervåningen.

 

Vår lösning – ljuddämpande BituTerrazzo®

Vi rev ut den befintliga golvbeläggningen och gjorde rent betongunderlaget. Därefter lade vi ett 25 millimeter tjockt BituTerrazzo® Classico-golv på en ventilerande underlagsmatta med ventilerande socklar.

 

Resultatet blev ett mycket exklusivt golv helt utan porer. Lukten försvann och tack vare de ljuddämpande egenskaperna som BituTerrazzo®-golv har, eliminerade vi slamrandet från bland annat stolar och lokalen blev tystare och trivsammare.

bituterrazzo-utomhus-duvboet

Kv Duvboet

Kund: Andersson Company

Plats: Sundbyberg

År: 2017

När Andersson Company skulle förvandla en kontorsbyggnad till moderna bostadsrätter ville de ha en exklusiv överbyggnad på innergården. Överbyggnadens utseende, färg och stil skulle matcha resten av ombyggnationen. Vi blev anlitade och använde oss av BituTerrazzo® Color Rustico med kvartsit för att få en ljus gård.

 

Resultat blev en exklusiv och vattentät Terrazzo-yta utomhus som kunden blev mycket nöjd med.

kv-lorensberg

Kv Lorensberg

Kund: Wäst-Bygg AB

Plats: Varberg

Yta: 18 000 m2

År: 2011–2012

När Wäst-Bygg sökte en samarbetspartner för asfaltsarbete i det nybyggda garaget vid Kv Lorensberg i Varberg, valdes vi på Duo Asfalt ut. Det underjordiska parkeringsgaraget består av parkeringsytor i tre plan och arbetet utfördes i två etapper.

 

Vi utförde:

 • blästring av betongunderlag
 • primning med Duo-Ecoprimer
 • justering av kassettskarvar med asfaltspackel
 • varmsvetsning av tätskiktsmembran
 • anslutning av tätskikt mot pelare, brunnar och kringliggande ytor
 • delvis justering för god vattenavrinning med gjutasfalt
 • tät slitlagerbeläggning med Olympiamastix
 • hålkälslist mot pelare med DuoList 40.